In gesprek met Steven Dorrestijn, lector Ethiek & Technologie bij Hogeschool Saxion

Ethiek en technologie: het raakt ons allemaal…

  • 9 min.
  • Interview

Steven Dorrestijn is lector Ethiek & Technologie bij Hogeschool Saxion en heeft op 16 oktober jl. zijn lectorale rede ‘Ethiek & Technologie, maar dan praktisch’ uitgesproken. Voorheen werkte Steven bij de Universiteit Twente, was voorzitter van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde en hij heeft zich gespecialiseerd in het werk van de Franse filosoof Michel Foucault. Ik sprak met Steven over zijn drijfveren in zijn werk en hoe dit raakt aan het gezondheidszorgonderwijs.

Portretfoto (kleur) Steven Dorrestijn
Steven Dorrestijn, lector Ethiek & Technologie bij Hogeschool Saxion: ‘Het vereist een aanpassingsproces om vertrouwd te raken met nieuwe technologische realiteiten.’

Je bent recent geïnstalleerd als lector Ethiek & Technologie bij Hogeschool Saxion. Zou je ons eens mee willen nemen in jouw reis tot nu toe?

‘Mijn reis begon aan de Universiteit Twente, waar ik werktuigbouwkunde studeerde. Hoewel ik overwoog theologie te studeren vanwege mijn interesse in ethische en religieuze onderwerpen, koos ik voor techniek, omdat ik niet zeker wist wat ik precies geloofde. Mijn zoektocht leidde mij in tweede instantie naar de filosofie, toen ik na twee jaar overstapte op de opleiding Wijsbegeerte van Wetenschap, Technologie en Samenleving.

&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?