Meer verpleegkundige zeggenschap in Radboudumc

  • 4 min.
  • de ontmoeting

Jolanda ter Sluysen is verpleegkundig directeur van het patiëntenzorginstituut van het Radboudumc; Marjon Breteler is opleidingsdirecteur zorgberoepen bij de Radboudumc Health Academy (het onderwijsinstituut) van hetzelfde ziekenhuis. Beiden maken zich sterk voor verpleegkundige zeggenschap.

Portretfoto (kleur) Marjon Breteler en Jolanda ter Sluysen
Marjon Breteler (links) en Jolanda ter Sluysen maken zich in het Radboudumc sterk voor verpleegkundige zeggenschap Fit for the Future.
Beeld: MAARTEN HARTMAN FOTOGRAFIE

Sinds 2020 kent het Radboudumc het programma Fit for the Future. Wat houdt dat in?

Jolanda: ‘Met het programma Fit for the Future werken we aan een toekomstbestendige organisatie, waarin vraaggericht, waardengedreven en betekenisvol samenwerken vooropstaan. Er is voor iedere kerntaak van het Radboudumc – patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs – één instituut. Deze instituten zorgen voor generiek beleid en kaders. De academische professionals werken vanuit departments. Alle patiëntenzorg wordt georganiseerd in elf centra, waarin meerdere professionals en specialismen in de zorg samenwerken. Negen centra hebben een verpleegkundig directeur, naast een medisch en bedrijfskundig directeur.’

Wat betekent dit voor de verpleegkundige zeggenschap in de organisatie?

Jolanda: ‘De hiërarchische lijn is geborgd. De verpleegkundig directeuren kunnen nu meedenken over beleid en

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?