Overzicht

Als zorgorganisatie sta je sterker met een onderwijsorganisatie

  • 10 februari 2023

Als zorgorganisatie aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden? Of zijn jullie al bezig met zorgtechnologie? Zoek eens contact met de onderwijsinstellingen in de regio!

Studenten kunnen op verschillende manieren helpen bij het verbeteren van digitale vaardigheden en het implementeren van zorgtechnologie. Het is de overtuiging van de werkgroep Onderwijs van de coalitie Digivaardig in de zorg dat studenten van zorg en welzijnsopleidingen de duurzame inzet van technologie in de praktijk een enorme boost kunnen geven.
Zij kunnen dé verbindende schakel zijn om zorgprofessionals, cliënten en mantelzorgers te ondersteunen in het werken met technologische toepassingen en de vaardigheden die dat vraagt. Want studenten willen betekenisvol onderwijs, ze zijn creatief en willen hard werken als ze weten voor wie ze het doen.
Verschillende vakken binnen de opleidingen bieden de mogelijkheid om in projecten samen met het werkveld aan de slag te gaan. Daarnaast kunnen lectoraten en practoraten praktijkgericht onderzoek doen naar wat werkt en wat niet werkt op het gebied van sociale en zorgtechnologie. En in labs kun je ervaren hoe deze technologie ‘in het echt’ werkt.
Samen met het Actie Leer Netwerk heeft Digivaardig in de zorg een overzicht gemaakt van alle practoraten, lectoraten, opleidingen, labs en samenwerkingsverbanden in Nederland die zich bezighouden met zorg- en sociale technologie.

De netwerkkaart sociale en zorgtechnologie (update 2022) is te downloaden via de website digivaardigindezorg.nl.