Toolkit Samenwerken met mantelzorgers: Zo werkt het!

  • 3 min.
  • Recensie
  • Recensies

V&VN en Experticecentrum Mantelzorg hebben samen met onder meer Movisie en Vilans een toolkit ontwikkeld voor thuiszorgmedewerkers: Samenwerken met mantelzorgers: Zo werkt het! Het centrale thema is ‘goed samenwerken’: tussen de thuiszorgmedewerker en de mantelzorger en tussen de verschillende thuiszorgmedewerkers in een team. Met behulp van themakaarten kan het gesprek in een team van verpleegkundigen en verzorgenden plaatsvinden. De onderwerpen zijn vastgesteld naar aanleiding van gesprekken met mantelzorgers, verpleegkundigen en verzorgenden. In die gesprekken is geïnventariseerd wat in de samenwerking goed gaat en wat beter kan. Dit heeft geleid tot onderwerpen die zijn uitgewerkt in acht themakaarten.

Toolkit samenwerken met mantelzorgers

Themakaarten

Alle themakaarten bestaan uit verschillende onderdelen en zijn op dezelfde manier opgebouwd: de vraagstelling; explicitering van de vraag en de aanpak; een zelfreflectieopdracht op de aanpak;
een dilemma met betrekking tot het thema; en tips. Deze recensie gaat niet diep in op de inhoud van de acht themakaarten maar geeft per themakaart een highlight.

  1. Constructief samenwerken met mantelzorgers. Door het tonen van het filmpje Whodunnit wordt de kijker duidelijk gemaakt dat je ziet wat je wilt zien. Ofwel: pas op voor kokervisie in de samenwerking met mantelzorgers.

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?