APP-BESPREKING

Onderwijsmodule: Datagedreven werken met het Omaha System

  • 2 min.
  • Bespreking
  • Recensies

Omaha is één van de binnen de gezondheidszorg gehanteerde classificatiesystemen. Een classificatie is een indeling van menselijk functioneren. Het is belangrijk voor de eenduidigheid van begrip en taal, want de ene verpleegkundige moet kunnen begrijpen wat de andere meldt tijdens een zorgevaluatie of overdracht of in het zorgdossier. Het classificatiesysteem is de basis voor het elektronische cliënt dossier (ECD) en het methodisch werken.

De volgende stap is het kunnen genereren van data uit het ECD en daar inzichten uit halen om daarmee ook de zorg slim en efficiënt in te richten. Inzicht op basis van data in wat succesvolle zorginterventies zijn, helpt daarbij. De nieuwe lesmodule ‘Datagedreven werken met het Omaha System’ is bedoeld om (toekomstig) verpleegkundigen kennis te laten maken met datagedreven zorgverlening met behulp van het classificatiesysteem Omaha System. De lesmodule is ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Voor wie?

De module is bedoeld voor (toekomstig) verpleegkundigen vanaf niveau 5 die zich richten op de zorg en welzijn voor thuiswonende en/of intramuraal wonende cliënten en hun omgeving.&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?