'We combineren blended learning met serious gaming'

  • 2 min.
  • 5 vragen

Josine Warnier is manager externe relaties voor Zorgtechniek Limburg, een samenwerkingsverband tussen de Limburgse ROC’s (Arcus, Leeuwenborgh en Gilde), Zuyd Hogeschool en een groot aantal zorginstellingen en bedrijven die actief zijn op het gebied van technologie in de zorg. Een concreet product is een e-learningtraject met acht modules over zorgtechnologie. Zo worden technologische ontwikkelingen in de zorg geïntegreerd in het mbo-onderwijs. Josine beantwoordt vijf vragen die gaan over dit ontwikkeltraject en het ontwikkelde onderwijs.

1. Welke modules zorgtechnologie zijn ontwikkeld voor het mbo en op welke manier worden deze aangeboden?

‘De modules die momenteel binnen de drie Limburgse ROC’s worden gegeven zijn: Adoptie & Acceptatie van zorgtechnologie – Ondersteunende Technologie, Hulpmiddelen en (zorg)domotica – Ethiek, privacy en sociale media in relatie tot zorgtechnologie – Zorg op afstand (beeldbellen en e-health) – Beeldvormende technieken en meten – Robotica – EPD – Gezonde leefstijl.
De modules worden aangeboden binnen de digitale leeromgeving: de ZTL Academy. Hierbij combineren we blended learning met serious gaming en andere spelelementen. Diverse andere onderwijsinstellingen maken al gebruik van deze door ons ontwikkelde materialen.’

&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?