30 jaar HBO-V: ‘Best practice in onderwijsontwikkeling en uitvoering’

O&G feliciteert jarige HBO-V te Utrecht en Nijmegen

  • 4 min.
  • Overige

Op 16 mei vond er een congres plaats met als titel ‘Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen’ (Heraclitus; 500 jaar voor Christus). Deze metafoor als symbool voor de dynamiek in het onderwijs. Dit congres was georganiseerd ter gelegenheid van het feit dat 30 jaar geleden in Nijmegen en Leusden (tegenwoordig HBO-V Utrecht) de eerste twee hogere beroepsopleidingen voor verpleegkundigen in Nederland van start gingen. Studenten kwamen van heinde en verre om aan deze nieuwe opleidingen te kunnen studeren. Tegenwoordig telt Nederland 19 HBO-V’s.

Beide scholen hebben een roerige historie achter de rug waarbij emancipatie van het verpleegkundig beroep en de positie van de hbo-opgeleide verpleegkundige een belangrijke plaats innemen. De scholen hebben een eigen proces van identiteits- en organisatieontwikkeling doorlopen. Dit jubileum voor het eerst gezamenlijk georganiseerd, nodigt uit tot meer samenwerking in de toekomst.
Het thema van het congres ‘Best practice in onderwijsontwikkeling en uitvoering’ kwam uitgebreid aan bod in het inhoudelijke deel van deze dag. In een afwisselend programma van korte inspirerende plenaire lezingen en een keuzemogelijkheid voor de deelnemers uit 9 workshops en 9 impressierondes kon men kennis nemen van best practice, onderwijs vernieuwingen, initiatieven en experimenten in het HBO-Vonderwijs van beide scholen. &ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?