Onderzoek via leerwerkplaatsen binnen de HAN

Inzet zorgtechnologie tijdens COVID-19

  • 11 min.
  • Onderzoek
  • Onderzoek Actueel Uitgelicht

Beeldbellen is een mooi voorbeeld van zorgtechnologie die tijdens COVID-19 vaak is ingezet, terwijl daarvoor slechts weinig gebruik gemaakt werd van deze technologie. Dit artikel heeft betrekking op een onderzoek naar de inzet van technologie door zorgen welzijnsprofessionals tijdens de eerste COVID-periode en hun plannen om deze inzet te continueren.

In dit onderzoek zijn studenten vanuit bestaande extramurale leerwerkplaatsen van de HAN, die zich tot op heden hebben gericht op specifiek wijkgerichte vraagstukken, ingezet om een regionaal beeld te krijgen van de inzet van technologie en om te bepalen of de inzet van leerwerkplaatsen voor dergelijke meer algemenevraagstukken geschikt zijn. Kortom, met het onderzoek wilden we antwoord krijgen op de vragen:

  • Welke online-initiatieven zijn door zorgen welzijnsprofessionals ingezet tijdens de COVID-19-periode, hoe succesvol zijn deze initiatieven en wat is ervoor nodig om deze initiatievente continueren?
  • Zijn extramurale leerwerkplaatsen geschikt om onderzoeksvragen te beantwoorden die het wijkniveau overstijgen en wat zijn de be├»nvloedende factoren?

Leerwerkplaatsen

De HAN kent ruim twintig extramurale leerwerkplaatsen waarin stud

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?