BOEKBESPREKING

Blended Leren Ontwerpen

  • 3 min.
  • Bespreking
  • Recensies

De ontwikkelingen rondom corona hebben er mede voor gezorgd dat online- en blended leren in een stroomversnelling zijn geraakt. Maar hoe geef je dat nu vorm? Joitske Hulsebosch en Sibrenne Wagenaar, pioniers en zeer ervaren adviseurs op dit gebied, reiken je in dit boek de helpende hand. Een goed doordachte mix van online en offline leren, van groepswerk en individueel werk, van leren in eigen tijd en leren tegelijk met anderen is volgens deze auteurs veel effectiever dan een traditionele opzet.

cover (kleur) blended leren ontwerpen

Het boek bestaat uit zeven hoofdstukken, die elk een fase in het ontwerp van online- en blended leren belichten: van het organiseren van de start van het ontwerpproces tot het kiezen en ontwikkelen van platform, tools en materialen en online faciliteren. Elk hoofdstuk sluit af met een template om een concreet product te maken dat bij de betreffende fase past. Als je al die producten maakt, heb je een eigen ontwerp in handen. Erg aantrekkelijk voor de lezer die zelf aan de slag wil met het boek als handleiding.
Maar ook als naslagwerk of inspiratiebron is Blended Leren Ontwerpen de moeite waard. In de kantlijn van sommige pagina’

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?