Help! Het ziekenhuis verdwijnt; een nieuwe kijk op zorg

  • 3 min.
  • Bespreking
  • Recensies

In dit boek geeft Fenna Heyning, medisch specialist, bestuurder en innovator, haar visie op de toekomst van de zorg. Ze schetst een noodzakelijke transformatie als antwoord op de arbeidsmarktkrapte en het betaalbaar houden van de zorg. Een radicaal andere kijk op zorg en ziekenhuis is nodig.

Coverfoto Fenna Heyning

Wat is goede zorg?

Het boek begint met een persoonlijke ervaring van de auteur. Een ernstig zieke patiënt in isolatie vraagt haar om op het strand extra te genieten van haar vrije dag en er de volgende dag over te vertellen. Terwijl zij dit verzoek tot uitvoering brengt, wordt de auteur geconfronteerd met de vraag ‘wat is goede zorg?’. Het antwoord werd een jarenlange zoektocht die onder andere resulteerde in dit boek.

De zorg gaat veranderen

De auteur vertelt hoe het gasthuis, waar genezing plaatsvond door rust en verzorging, zich ontwikkelde tot ziekenhuis met hoogwaardige specialismen. Ze constateert vervolgens dat onze individuele gezondheidszorg de laatste decennia het denken over de publieke verantwoordelijkheid voor gezondheid heeft gedomineerd.

&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?