In gesprek met Maaike, Sjoerd, Fenne, Bronja, Danielle en Nynke

‘Je niet laten sturen door alles wat niet haalbaar lijkt’

  • 11 min.
  • Interview

Hoe zorg je ervoor dat net afgestudeerden uit het domein Gezondheidszorg en Welzijn in de rij staan om aan hun eerste baan te mogen beginnen bij Abrona, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat was de uitdaging waar twaalf honoursstudenten van de cursus ‘Frisse Blikken op de Zorg’ (zie kader) voor stonden. Ik sprak met Maaike, Sjoerd, Fenne en Bronja, studenten van de hogeschool Utrecht. Zij volgden én verzorgden deze cursus. Ook hun docent, Danielle Poels, en opdrachtgever en innovatiemanager van Abrona, Nynke Beentjes, namen deel aan het gesprek.

Foto (kleur) studenten op bank

Danielle, de studenten kregen de taak om met vernieuwende ideeën te komen om Abrona aantrekkelijker te maken voor huidige en toekomstige medewerkers. Wat levert deze samenwerking op?

Danielle: ‘Studenten verbeteren hun design thinking skills om tot innovatie te komen en maken (vaak voor het eerst) kennis met de verstandelijk gehandicaptenzorg (VGZ). Door deze samenwerking krijgt Abrona een verfrissende blik vanuit deze studenten op hun vraag. En omdat er bij design thinking intensief samengewerkt wordt met medewerkers en cliënten worden ideeën direct in de praktijk getoetst. Dit creëert een bottom-up

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?