Colofon

Veelgestelde vragen

Welke abonnementsvormen zijn er?

Er zijn drie abonnementsvormen:

 1. Instelling - Middelgrote organisatie: een jaarabonnement voor middelgrote en kleinere organisaties, zoals (streek)ziekenhuizen, ggz-instellingen en gespecialiseerde zorgaanbieders. Dit abonnement biedt printexemplaren van het blad met daaraan gekoppeld online toegang tot het tijdschrift en het digitaal archief via IP-adres. Prijs: €195,00 p.j.
 2. Instelling - Grote organisatie: een jaarabonnement voor organisaties met veel werknemers en studenten, zoals hogescholen, universiteiten en UMC’s. Dit abonnement biedt printexemplaren van het blad met daaraan gekoppeld online toegang tot het tijdschrift en het digitaal archief via IP-adres. Prijs: €995,00 p.j.
 3. Particulier: een jaarabonnement voor particulieren die geen toegang tot een abonnement hebben via een werkgever, (zelfstandig opleiders, trainers in de zorg, etc.) met 1 papieren exemplaar en 1x online toegang. Prijs: €85,00 p.j. 

N.B.

 • Studenten ontvangen 50% korting op de kosten van een particulier jaarabonnement.
 • Het is niet mogelijk alleen een online abonnement te nemen op OenG.
 • De genoemde prijzen zijn inclusief 9% BTW.


Hoe kan ik voor mijn abonnement betalen?

U krijgt een factuur toegestuurd na het afsluiten van uw abonnement en bij verlenging van het abonnement.


Waar kan ik vragen stellen over mijn abonnement?

De administratie van abonnementen wordt verzorgd door SP Abonneeservice. Voor vragen over facturering van een abonnement kunt u contact opnemen via OenG@spabonneeservice.nl. U kunt op werkdagen van 9:00 tot 17.00 uur ook bellen naar telefoonnummer 088 110 20 06.

Voor alle overige abonnementgerelateerde vragen kunt u bij abo@onderwijsengezondheidszorg.nl terecht.


Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Adreswijzigingen kunt u als volgt doorgeven:

 • als u aangemeld bent als online gebruiker, kunt u via het inlogmenu rechts in de bovenbalk uw profiel aanpassen, waaronder ook uw adres.
 • per e-mail aan OenG@spabonneeservice.nl onder vermelding van het abonneenummer dat op het adreslabel van uw papieren exemplaar van het blad staat.
 • door te mailen naar info@venvn.nl, indien u lid bent van Onderwijs en Gezondheidszorg via de V&VN.


Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

 • Abonnees die via de V&VN lid zijn van Onderwijs en Gezondheidszorg kunnen hun abonnement opzeggen door te mailen naar info@venvn.nl.
 • Abonnees die rechtstreeks via BPM Medica een abonnement met online toegang hebben, kunnen hun abonnement opzeggen via SP Abonneeservice door te mailen naar OenG@spabonneeservice.nl  U kunt hiervoor op werkdagen van 9:00 tot 17.00 uur ook bellen naar telefoonnummer 088 110 20 06.

De opzegtermijn bedraagt 2 maanden voor afloop van de abonnementsperiode.


Wat zijn de bezorgkosten van OenG?

De abonnementsprijs is inclusief bezorging binnen Nederland. Voor verzending buiten Nederland geldt een opslag van 7,50 euro (Europa) en 16,- euro (buiten Europa).


Wat staat er op OenG online?

OenG Online bevat alle artikelen vanaf 2003 en enkele artikelen van 2000 t/m 2002. De artikelen zijn toegankelijk via een uitgebreide zoekmachine. De database bereikt u via www.onderwijsengezondheidszorg.nl.
Er worden continue nieuwe artikelen en afleveringen toegevoegd.


Hoe krijg ik als particulier toegang tot OenG online?

Iedere abonnee, met uitzondering van abonnees die een abonnement hebben via de V&VN, heeft recht op online toegang tot OenG. Als u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen, klikt u hier.

Vragen? Neem contact op met helpdesk@onderwijsengezondheidszorg.nl.


Hoe krijg ik als instelling toegang tot OenG online?

Bij elk instellingsabonnement horen 5 online toegangen. De contactpersoon van de instelling kan deze via het profielmenu toekennen aan 4 medewerkers, op basis van hun e-mailadressen onder de domeinnaam van de instelling. De contactpersoon kan de gebruikerslijst online beheren.

Bent u als werknemer van een instelling geïnteresseerd in toegang, neem dan contact op met uw mediacentrum of bibliotheek. Is de contactpersoon niet bekend, dan kunt u de naam opvragen bij helpdesk@onderwijsengezondheidszorg.nl.


Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord kwijt. Wat moet ik doen? 

U kunt een nieuwe gebruikersnaam en/of nieuw wachtwoord aanvragen via  'wachtwoord vergeten' of helpdesk@onderwijsengezondheidszorg.nl.


Waar kan ik terecht met technische vragen over inloggen op OenG online?

Technische hulp bij inloggen en online-gebruik kunt u inroepen via: helpdesk@onderwijsengezondheidszorg.nl.


Kan ik als instelling automatisch per e-mail de inhoudsopgave (TOC) van elk nummer ontvangen?

Ja, u kunt zich hiervoor inschrijven op de aanmeldpagina.


Hoe kan ik een RSS-feed ontvangen wanneer er een nieuwe editie online is?

Dit kan handmatig door deze URL toe te voegen in uw RSS-reader: https://onderwijsengezondheidszorg.nl/feed.rss.