Opleiden voor de toekomst

  • 3 min.
  • Verslagen

Het was zeer bedrijvig in De Fabrique tijdens de werkveldconferentie van 2 december jl. over ‘Opleiden voor de toekomst’. Vertegenwoordigers uit het onderwijs (vmbo, mbo, hbo en wo), zorg, bedrijfsleven, beleid en bestuur en onderzoek participeerden in uitwisseling van kennis, ervaringen en inzichten.

Er zijn veel veranderingen gaande in zorg en welzijn. In april 2015 publiceerde de Adviescommissie Innovatie Zorgberoepen een eerste advies waaruit duidelijk wordt dat er een verschuiving plaatsvindt in de verwachte zorgvraag en het benodigde zorgaanbod. Zo valt te denken aan: een toename van mensen met een chronische ziekte, complexere zorgvragen, een grotere rol van mantelzorgers en familieleden, een nieuwe benadering van gezondheid, het functioneren van mensen als vertrekpunt, mensen in staat stellen de regie te blijven voeren over het eigen leven, minder mensen op de arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen en decentralisatie.

Deze gesignaleerde veranderingen in zorg en welzijn vragen om andere, nieuwe competenties van de mensen die in de zorg werken. En dus ook om zorgonderwijs dat daaraan tegemoet komt.&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?