Nieuws

april 2019

Brabantse scholen en zorgorganisaties werven samen zorgpersoneel

Een aantal Brabantse organisaties heeft de handen ineengeslagen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en meer medewerkers te werven.

Avans Hogeschool, het Vitalis College, zorgorganisaties De Riethorst Stromenland, Thebe, Prisma, Volckaert en werkgeversorganisatie Transvorm zijn gestart met het samenwerkingsverband Brabant Plus.

Vier thema's
Het samenwerkingsverband wil in de regio werken aan vier thema's: de instroom van nieuwe medewerkers in de zorg (onder andere door gezamenlijke wervingsactiviteiten voor zij-instromers te organiseren), praktijk en onderwijs bij elkaar brengen (onder meer door de pilot Praktijkgestuurd Leren), het voorkomen van uitstroom van medewerkers (bijvoorbeeld via het inzetten van een buddysysteem) en door anders te werken, met meer aandacht voor sociale en technologische innovaties. 

Ook elders
Ook op andere plekken in het land slaan zorg- en onderwijsorganisaties de handen ineen bij het aanpakken van het personeelstekort en het verhogen van de kwaliteit van zorg, bijvoorbeeld in de regio Leiden en Utrecht.

Lees ook in O&G

Arbeidstekort aangepakt door zorg en onderwijs

Meer informatie over:

het samenwerkingsverband


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.