Nieuws

februari 2019

Forse instroom hbo-studenten gezondheidszorg

De instroom in de sector Gezondheidszorg is in vier jaar tijd met maar liefst 27 procent toegenomen. Dat meldt de Vereniging Hogescholen.

Gezondheidszorg is de sector met de grootste percentuele groei van het aantal inschrijvingen. De instroomgroei van 6,1 procent ten opzichte van vorig studiejaar in deze sector komt onder andere door de start van enkele nieuwe masteropleidingen.

Geen numerus fixus meer
‘Deze groei zal als het goed is alleen maar doorzetten’, verwacht Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen. Voor het collegejaar 2019-2020 laten namelijk de meeste hogescholen de numerus fixus voor de bacheloropleiding verpleegkunde los. Daardoor krijgt deze opleiding ook weer meer ruimte om te groeien. Dit in tegenstelling tot studiejaar 2018-2019, waarvoor tien van de zeventien hogescholen nog een numerus fixus hanteerden. ‘Die ruimte en groei hebben we nodig om tekorten te kunnen oplossen’, aldus Limmen.

Lees ook in O&G

Opleiden, opleiden en nog eens opleiden 

Meer informatie over:

de instroomcijfers in het hbo 


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.