Nieuws

januari 2019

Zuyd Hogeschool wint prijs met project over sociale zorgrobots

Het project ‘Sociale robots in de zorg’ van het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool won de publieksprijs van de SIA RAAK-award. Naast de publieksprijs won ‘Sociale robots in de zorg’ ook de derde prijs bij de jury.

Het project onderzocht de potentie, toepasbaarheid en het effect van sociale robots in de langdurige zorg. Samen met meer dan honderd professionals uit de zorgsector bestudeerden de onderzoekers effecten van robots in drie samenhangende onderzoeksprojecten. Wat is bijvoorbeeld het effect op kinderen met autisme als robot KASPAR, een humanoïde robotpop, contact met hen maakt? Welk effect heeft robot Paro, de aaibare robotzeehond, op het welzijn van verpleeghuisbewoners met dementie? En hoe kunnen robots kinderen met een ernstige fysieke beperkingen ondersteunen?

Over de award
De RAAK-award is een prestigieuze prijs voor praktijkgericht onderzoek van SIA, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek dat onderdeel is van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het project 'Sociale robots in de zorg' won de prijs in november 2018.

Lees ook in O&G

Handreikingen voor het ontwerpen van onderwijs over zorgtechnologie 

Meer informatie over:

het project 'sociale robots in de zorg'

het oordeel van de jury over het project 


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.