Nieuws

september 2018

Kan robotbaby tienerzwangerschappen voorkomen?

Verpleegkundestudente Vanesse Vael uit Rumbeke (België) onderzoekt of de robotbaby ‘Noor’ kan helpen bij het voorkomen van tienerzwangerschappen.

Bij Athena Ter Bruyninge, een school voor buitengewoon secundair onderwijs van het GO! in Kortrijk, waren er de laatste jaren enkele tienerzwangerschappen. Sommige meisjes werden bewust zwanger of hadden geen voorbehoedsmiddelen gebruikt. Vele meisjes hadden een romantisch beeld van een gezinnetje met baby en begrepen niet dat het ouderschap niet zo eenvoudig is.

Relationele en seksuele vorming
Eind juni 2018 werden de leerlingen voorgesteld aan een Real Care baby, ‘Noor’. Via deze ‘robotbaby’ leren ze ervaringsgericht wat het is om voor een baby te zorgen. De baby moet gevoed, gewiegd, de luier verschoond krijgen…  Dit wordt tijdens de lessen relationele en seksuele vorming (RSV) gedaan. Stagiaire Vanessa Vael doet onderzoek naar de resultaten, in het kader van haar bachelorproef voor verpleegkunde (die ze doet via afstandsonderwijs).

Meer informatie over: 
de proef met de robotbaby


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.