Nieuws

mei 2018

Eerste hackaton verstandelijk gehandicaptenzorg

De eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg ging in april van start en resulteerde in superslimme oplossingen voor alledaagse problemen in de zorg.

Een hackaton is een evenement waarbij mensen een korte tijd intensief samenwerken om een probleem helemaal op te lossen. Dat bestaat al in veel sectoren, maar dit was het debuut voor de gehandicaptenzorg. Dertig teams besteedden vier dagen aan het oplossen van een cliëntprobleem dat speelt bij hun instelling. Doel: mensen met een verstandelijke beperking nog beter ondersteunen met behulp van technologie.

Pitches
Aan het eind van de week werden de oplossingen gepitcht (in drie minuten). Bartiméus won de derde prijs (5000 euro). Deze organisatie wil een ‘stuur’ met grote knoppen ontwikkelen, waarmee slechtziende of blinde cliënten met verstandelijke beperking zelf hun weg vinden in een informatiestroom. De tweede plek, 10.000 euro, ging naar zorginstelling Abrona, voor de ‘tandenpoetshulp’. De Koraal Groep kan 15.000 euro besteden aan een tool waarmee cliënten taal in bijvoorbeeld gemeentebrieven beter kunnen begrijpen.

Lees ook in O&G

Knights of the round table

Meer informatie over:

de hackaton
https://zorgenwelzijn.cnvconnectief.nl/nieuws/taalhulp-voor-clienten-winnaar-eerste-hackathon-gehandicaptenzorg/


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.