Nieuws

maart 2018

Baan kwijt? Ga in de zorg!

Minister Hugo de Jonge van VWS wil ontslagen medewerkers (na bijvoorbeeld een faillissement) actief laten benaderen om ze te interesseren voor een zorgopleiding.

Minister De Jonge wil ‘alles uit de kast trekken’, zo zei hij 9 februari tegen de NOS tijdens het wekelijkse gesprek met de minister-president, waarbij De Jonge premier Rutte verving. Iedereen in Nederland moet volgens hem op het netvlies krijgen dat er in de zorg altijd werk is, in elke regio.

Actieplan
VWS ontwikkelt een actieplan, omdat er de komende jaren minstens 100.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden nodig zijn. Het omscholen van mensen die in het bedrijfsleven zijn ontslagen, is onderdeel van het plan. De Jonge noemt als voorbeelden V&D en De Kijkshop: ‘Waarom bellen we in zo'n geval niet de curator? Misschien worden er wel mensen ontslagen die we heel goed kunnen omscholen voor de zorg.’ Ook wil hij actief inzetten op het werven van herintreders. En parttimers zouden gestimuleerd kunnen worden om meer te werken.

Meer informatie over:

de uitlatingen van minister De Jonge (en de reactie van V&VN hierop)
https://www.venvn.nl/Berichten/ID/2291700/Actieplan-minister-Alles-uit-de-kast


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.