Nieuws

maart 2018

Bijeenkomst onderwijsinnovaties ouderenzorg

Op 5 april vindt bij ZonMw in Den Haag de bijeenkomst ‘onderwijsinnovaties in de ouderenzorg’ plaats. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe onderwijsproducten gepresenteerd en gedeeld.

Aanleiding van deze bijeenkomst is de afronding van projecten van de subsidieronde Onderwijs omtrent wonen, welzijn en zorg. Binnen deze projecten werden onderwijsproducten ontwikkeld, gericht op het verbeteren van de ondersteuning van mensen met dementie. De producten zijn bestemd voor het zorg- en welzijnonderwijs (initiële opleidingen en bij- en nascholing). Tijdens de bijeenkomst gaat men samen op zoek naar manieren waarop onderwijsinnovaties verder kunnen worden benut en gedeeld.

Twee voorbeelden van projecten
Wat werd er zoal ontwikkeld? Bijvoorbeeld een onderwijsprogramma, bestaande uit vier separate modules (4x5 EC’s) op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn (Zuyd Hogeschool). En MBO Utrecht, De professionele mens en Gemeente Utrechtse Heuvelrug ontwikkelden een e-learningmodule voor mbo-leerlingen van horeca-, detailhandel- en verzorgingsopleidingen. Het is de bedoeling dat de mbo-leerlingen de geleerde kennis overdragen aan collega’s op hun stageplek.

Meer informatie over:

de bijeenkomst op 5 april
https://www.zonmw.nl/nl/actueel/agenda/detail/item/bijeenkomst-onderwijsinnovaties-in-de-ouderenzorg/

de veertien projecten
https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/ouderen/onderwijsprojectenouderen/


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.