Nieuws

oktober 2022

Loopbaan- en beroepsontwikkeling in de zorg

Op 11 oktober was er een V&VN Verenigingsbijeenkomst met als thema ‘Loopbaan- en beroepsontwikkeling in de zorg. Hoe dan?’ Ongeveer een derde van de 215 aanwezigen gaf aan dat ze nooit tijd overhouden voor scholing binnen het werk.

Doel van deze dag voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden was verkennen, ontdekken, ervaringen delen en elkaar beter leren kennen.

Programma
De eerste plenaire lezing was door Jet Spits, historisch onderzoeker bij Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid. Zij vertelde over overeenkomsten en verschillen tussen de verpleging bij tuberculose en covid. Aansluitend begon V&VN-voorzitter Bianca Buurman haar betoog met twee vragen aan de zaal: hoeveel tijd houd je per maand over voor scholing binnen het werk? En, wat belemmert je om scholing te volgen? Op de eerste vraag antwoordde bijna de helft van de aanwezigen interactief via hun telefoon ‘1 tot 4 uur’, zo’n 8 procent ‘meer dan 8 uur per maand’ en ongeveer 31 procent ‘niet’. Belemmerende factoren voor extra scholing zijn tijd, geld, hoge kosten en werkdruk.

Parallelsessies en meer
Daarna was het tijd voor de parallelsessies waarvoor leden zich vooraf hadden ingeschreven. Toen stond er een lezing door Gabriëlle Verbeek, innovator en onderzoeker in de zorg, op het programma: ‘Verlaag je tijdsdruk, versterk je tijdstijl!’ De dag eindigde met een tweede ronde van parallelsessies en een borrel.

Lees ook in O&G

Continue professionele ontwikkeling: missie of professie?

Meer informatie over:

de bijeenkomst van V&VN


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.