Nieuws

oktober 2022

KoosGuard lost kabelprobleem op

Verpleegkundigen komen vaak praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. In de Create4Care Studio van Erasmus MC, in samenwerking met Hogeschool Rotterdam, werken ze aan definitieve oplossingen. Zoals de KoosGuard.

Zorgmedewerkers zijn dagelijks onnodig tijd kwijt met het ‘organiseren’ van kabels en lijnen, zodat ze snel gebruiksklaar zijn voor de zorg. Teammanager en verpleegkundige Koos van der Ree Doolaard, van Intensive Care Volwassenen, zocht een oplossing voor het geleiden van de kabels en lijnen, zodat deze niet verstrikt of bekneld raken.

Houder
De oplossing is een houder geworden (KoosGuard) die op het bed geplaatst kan worden, waardoor de kabels en lijnen geleid worden. De KoosGuard kan gebruikt worden op alle afdelingen waar monitoring aanwezig is en/of meerdere infuuslijnen, bijvoorbeeld op de IC, operatiekamers en verkoeverkamers. Het product werd ontwikkeld door Bartel Timmermans (docent Industrieel Product Ontwerpen Hogeschool Rotterdam en ontwerper bij Create4Care). Er is veel belangstelling voor de KoosGuard, zowel nationaal als internationaal.

Lees ook in O&G

Samenwerken in interdisciplinaire en multilevel-leerwerkplaatsen

Meer informatie over:

Create4Care
de KoosGuard (podcast)


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.