Nieuws

september 2022

Statushouders stromen door

Vlak voor de zomervakantie rondden zeventien statushouders in de regio Amsterdam een Oriëntatiejaar Zorg en Welzijn succesvol af. Allemaal studeren ze verder.

In het Oriëntatiejaar ontdekten de statushouders of werken in de Nederlandse zorgsector bij hen past. Ze maakten niet alleen kennis met de Nederlandse zorg, maar investeerden tevens in hun taalontwikkeling. Ze liepen stage bij een organisatie in de zorg en deden ervaring op met werken in de zorg, patiëntencontact en de werkcultuur. Na behalen van het certificaat, kozen zij een vervolgopleiding op mbo 4- of hbo-niveau in zorg en welzijn.

Betrokkenen
Diverse organisaties sloegen de handen ineens voor de realisering van het oriëntatiejaar: ROC van Amsterdam, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, Hogeschool van Amsterdam, gemeente Amsterdam, Sigra. Zorg-en welzijnsorganisaties Arkin, Amsterdam UMC, OLVG, Zaans Medisch Centrum en Mentrum zorgden voor de stageplaatsen en begeleiding. 

Meer informatie over:

het Oriëntatiejaar
de afronding van het Oriëntatiejaar


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.