Nieuws

oktober 2021

HAN leidt Zeeuwse PA’s op

Het ministerie van VWS heeft de HAN aangewezen om de komende drie jaar in totaal twintig zorgprofessionals op te leiden in Zeeland. Zij gaan de duale master-opleiding Physician Assistant volgen.

De twintig opleidingsplekken worden volledig door de overheid gefinancierd. Dit is een coproductie tussen de beide huisartscoöperaties in Zeeland en de HAN. De eerste zeven studenten zijn inmiddels met de opleiding gestart. Zij volgen een dag in de week de opleiding aan de HAN en werken verder in de praktijk in Zeeland. Daar passen ze hun opgedane kennis toe en scherpen die verder aan. De komende twee jaar zullen nog eens dertien studenten van start gaan. De PA kan taken van onder meer huisartsen overnemen en zo de provincie helpen het personeelstekort in de zorg te verkleinen.

Compensatie
De overheid financiert de opleidingsplekken als compensatie voor het intrekken van het kabinetsbesluit om de marinierskazerne te verplaatsen van Doorn naar Vlissingen. In 2020 verscheen het adviesrapport Wind in de Zeilen met een pakket aan maatregelen om Zeeland te compenseren. Hierin staan onder meer maatregelen om de eerstelijnszorg te verbeteren in de provincie, onder andere door de inzet van PA’s.

Meer informatie over:

het opleiden van Zeeuwse PA’s door de HAN


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.