Nieuws

maart 2021

Onderzoek naar gedifferentieerde inzet verpleegkundigen in Rijnstate

Een podcastreeks en een geschreven leergeschiedenis. Daarmee deelden RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk de resultaten van hun onderzoek naar de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen in Rijnstate.

Pieterbas Lalleman overhandigde de leergeschiedenis aan VAR-voorzitter Gerjanne ter Beest en Raad van Bestuur-lid Hans Schoo. Daarmee werd het eerste deelonderzoek binnen de onderzoekslijn ‘Leren van het verleden. Functiedifferentiatie door de jaren heen’ afgesloten.

Onderzoeksprogramma
RN2Blend staat voor Registered nurses to Blend. Het is een vierjarig wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen binnen ziekenhuizen en UMC's, en de betekenis daarvan voor de verpleegkundige beroepsuitoefening.

Leergeschiedenis en podcastreeks
De gepresenteerde leergeschiedenis beschrijft de ontwikkeling van het verpleegkundig werk en de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen in Rijnstate vanaf de jaren tachtig tot nu. De resultaten worden ook gedeeld via een zeven uur durende podcastreeks, waarvan wekelijks een aflevering online komt te staan.

Meer informatie over:

het onderzoeksproject


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.