Nieuws

maart 2021

Mannenbroeder-borrel

Drie studenten van de opleiding tot verpleegkundige van de Hogeschool Leiden – Pim, Hjalmar en Ivo – organiseerden een online borrel voor ‘mannen-broeders’ van hun opleiding.

Tijdens de borrel gaf gastspreker Vincent Peters (ambulanceverpleegkundige op Schiphol) samen met de jongens een ‘live’ rondleiding in het depot van het Nederlandse Rode Kruis. Hier staan ambulances en andere hulpverleningsvoertuigen en er liggen allerlei materialen en onderdelen voor evenementenhulpverlening opgeslagen. Tijdens de tour sprak Vincent specifiek over zijn ervaringen als man in de verpleegkunde, over zijn huidige werk en meer. Onder het genot van een lekker hapje en drankje (bij de studenten thuisbezorgd) konden de andere ‘mannen-broeders’ van de opleiding online vragen stellen aan Vincent en kletsen met elkaar.  

Jongens onder elkaar
Het aantal mannen in de opleiding tot verpleegkundige bedraagt slechts 13 procent. Hoewel de mannen het als een voorrecht zien om in de klas te zitten met voornamelijk vrouwen, gaven zij aan af en toe het contact te missen met andere jongens binnen de opleiding. Al is het maar om van elkaar te horen hoe zij tegen het vak aankijken en wat hun toekomstplannen zijn.

Lees ook in O&G

Motieven van mannen rondom opleiding en werk in de verpleging

Meer informatie over:

de mannenbroeder-borrel


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.