Nieuws

november 2020

Actieprogramma behoud zorgpersoneel

Ondanks de mooie resultaten voor wat betreft de instroom van nieuwe medewerkers, blijft de uitstroom van zorgpersoneel te hoog. Daarom startte in Brabant begin oktober het Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel Noord-Brabant.

Dit programma vloeit voort uit een drietal recente onderzoeken van werkgeversverband Transvorm, Avans Hogeschool en ledencollectief IZZ en kwam tot stand in samenwerking met het regioteam van het ministerie van VWS. Het doel is om zorgpersoneel te behouden. De initiatiefnemers roepen zorgorganisaties op om zich aan te sluiten.

Drie thema’s
In het actieprogramma staan voorlopig drie thema’s centraal: onboarding (een goede stage- en inwerkperiode voor studenten en nieuwe werknemers), ontwikkelmogelijkheden (loopbaan- en specialisatiemogelijkheden én een goede balans in bevoegdheden en verantwoordelijkheden) en organisatieklimaat (meer aandacht voor werknemers, een goede werksfeer en samenwerking binnen teams, voldoende communicatie en contact tussen werknemers en leidinggevenden).

Lees ook in O&G

JongRAAT: 'Denk groot, begin klein'

Meer informatie over:

het actieprogramma


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.