Nieuws

september 2020

Samenwerking MBO Utrecht en Warande

Stichting Warande en MBO Utrecht bezegelden op woensdag 16 september hun intensieve samenwerking in het opleiden van verzorgenden en verpleegkundigen.

Annemieke Schuur (manager Mens & Ontwikkeling bij Warande) en Bram Smit (directeur Zorgacademies MBO Utrecht) ondertekenden, op gepaste afstand, de samenwerking voor de komende vijf jaar.

Modulair en flexibel
De Gooise Zorgacademie van MBO Utrecht heeft in cocreatie met de Warande Academie een modulair en flexibel opleidingstraject ontwikkeld. De opleidingen vinden plaats in de praktijk en in het klaslokaal. Het opleidingstraject is gericht op leervragen die studenten op dat moment in de praktijk opdoen. Zo is de opleiding toegespitst op de actuele leervraag van de student.

Maatwerk
Bram Smit is blij met de samenwerking: ‘(…) We vonden het belangrijk om maatwerk te kunnen bieden aan de student. Zo is het leren en toepassen van kennis en vaardigheden heel nauw met elkaar verbonden, en leer je als student die kennis en vaardigheden die je nodig hebt op dat moment.’ Annemieke Schuur: ‘Stel dat op de afdeling waar een student werkt een tekort is aan medewerkers die medicatie kunnen uitdelen. De student kan dan snel aan de slag gaan met het behalen van deze vaardigheid. In dit opleidingstraject bepalen studenten de volgorde van het aanleren van vaardigheden in grote mate zelf.’

Meer informatie over:

de samenwerking


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.