Nieuws

september 2020

Zes instellingen erkend voor de opleiding tot wondverpleegkundige

In de zomer zijn vier zorginstellingen en twee opleidingsinstituten door CZO erkend als opleider voor wondverpleegkundigen.

De beroepsvereniging van wondverpleegkundigen heeft gepleit voor een zelfstandige opleiding. En sinds vorig jaar november is het mogelijk bij het CZO een erkenningsaanvraag voor de opleiding tot wondverpleegkundige te doen.

Criteria
Een deel van de wondzorg zit in het opleidingscluster acute zorg. Maar omdat het voor een belangrijk deel om chronische wondzorg gaat, vond V&VN wondexpertise een zelfstandige, erkende opleiding tot wondverpleegkundige gerechtvaardigd. Het CZO legde daar haar criteria naast waarmee onder meer beoordeeld wordt of er daadwerkelijk sprake is van een zorgopleiding die opleidt tot een functie die in brede zin essentieel is voor zorginstellingen, die kwalitatief toegevoegde waarde heeft en zich bewezen heeft in de praktijk. Vervolgens kon een werkgroep bestaande uit opleiders namens de Vereniging Brancheopleidingsinstituten Gezondheidszorg (VBG) en leden van de beroepsvereniging zich buigen over de invulling van de opleidingseisen met daarin het deskundigheidsgebied en de eindtermen.

Meer informatie over:

de erkenning tot opleider van wondverpleegkundigen


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.