Nieuws

maart 2020

Kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigheid

In opdracht van het ministerie van VWS heeft ZonMw geld vrijgemaakt voor het ontwikkelen van een nieuw kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigen.

Doel hiervan is om de komende jaren ervaringsdeskundigheid verder te professionaliseren. Het is een historische mijlpaal, omdat Nederland het eerste land is waar ervaringsdeskundigheid wordt geprofessionaliseerd als relevant onderdeel in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Bovendien wordt het kwaliteitssysteem door de beroepsgroep zelf geleid.

Waarom een kwaliteitssysteem?
Het kwaliteitssysteem zal zijn gericht op professionalisering en borging van de kwaliteit van het beroepsmatig inzetten van ervaringsdeskundigheid binnen de ggz. De resultaten zullen onder meer zijn: een beroepsstandaard, een register, een kwaliteitsstandaard en landelijke leerplannen van mbo-2 tot hbo-masterniveau.

Samenwerkende organisaties
De projectuitvoering ligt in handen van het URC consortium, bestaande uit de Vereniging van Ervaringsdeskundigen (VvEd), het Trimbos-instituut, Kenniscentrum Phrenos en Hogeschool Windesheim. Daarnaast wordt samengewerkt met andere partijen die te maken hebben met ervaringsdeskundigheid. 

Lees ook in O&G

Ervaringsdeskundig docentcoach brengt de praktijk in de opleiding

Meer informatie over:

het kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigen


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.