Nieuws

december 2019

Filmpjes over liefdevolle zorg

Leyden Academy heeft een gratis videoreeks ‘Liefdevolle zorg in de praktijk’ ontwikkeld voor medewerkers in zorg en welzijn en voor opleiders.

Veel organisaties in de ouderenzorg maken de omslag naar persoonsgerichte zorg, met meer ruimte en aandacht voor de persoonlijke wensen en verlangens van bewoners. De videoreeks wil hierbij ondersteunen. Deze bestaat uit negentien korte films die elk een herkenbare praktijksituatie in beeld brengen. De volgende thema’s komen aan bod: leren kennen van de bewoner, bijdragen aan leefplezier, delen van ervaringen, omgaan met dilemma’s.

Ook voor opleiders
De reeks is bedoeld voor medewerkers zorg en welzijn, ter inspiratie en om met elkaar in gesprek te gaan over goede zorg. Maar ook opleiders in de (ouderen)zorg kunnen de complete reeks gebruiken of losse filmpjes inbedden in bestaande trainingen en onderwijsprogramma’s. De films kunnen bovendien goed worden toegepast binnen onderwijsinstellingen, door trainers en educatieve uitgevers in zorg en welzijn.

Samen met medewerkers
De videoreeks is opgenomen in het najaar van 2019 bij zorgorganisaties Azora, Respect Zorg, Schakelring en Topaz. De films zijn ontwikkeld in samenspraak met zo’n tweehonderd, vooral mbo-opgeleide, medewerkers zorg en welzijn.

Lees ook in O&G

Educatieve video's over liefdevolle zorg

Meer informatie over:

de videoreeks


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.