Nieuws

oktober 2019

Start praktijkroutes regio Raalte

Twaalf zorginstellingen in de regio rondom Raalte zijn, samen met Stichting Zozijn Zorg en met Landstede MBO Raalte, gestart met praktijkleerroutes.

De studenten lopen stage en leren in de praktijk, met baangarantie. ‘Deze manier van opleiden leert de studenten zelfstandig en zelfredzaam te zijn, met veel verantwoordelijkheidsgevoel en kennis van zaken’, zegt projectleider Ceciel Korsmit-van den Berg. De praktijkroutes zijn bedoeld voor studenten Verzorgende Individuele Gezondheidszorg/Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3) en Maatschappelijke Zorg (niveau 4). De studenten konden tot oktober instromen. Ze krijgen per week vijftien uur les en lopen vijftien uur stage bij een van de twaalf deelnemende zorginstellingen in Raalte, Deventer, Bathmen, Holten, Twello, Heino en Wijhe. Hun eigen leervragen en de praktijk zijn leidend gedurende het traject.

Het leren van de toekomst
‘Je merkt dat de motivatie van de studenten heel anders is’, zegt Korsmit-van den Berg. ‘Ze zijn meteen serieus met hun vak bezig omdat ze zich tussen de cliënten bevinden. En het leuke is de wisselwerking. Het zijn niet alleen de studenten die leren, maar door de setting leren ook de docenten, evenals de medewerkers van de zorginstellingen. Het is een bijzonder constructieve setting. Ik denk dat in de toekomst veel meer op deze manier geleerd gaat worden in het mbo.’ Mogelijk start in februari alweer de volgende groep.

Meer informatie over:

de praktijkroutes


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.