Nieuws

oktober 2019

Helft mbo-meisjes kiest voor Zorg en Welzijn

Opvallend: de helft van de mbo-meisjes volgde in het studiejaar 2017/18 een opleiding in de sector Zorg en Welzijn, bijvoorbeeld een opleiding tot verzorgende.

Na Zorg en Welzijn was Economie onder meisjes populair; 30 procent van de meisjes koos voor deze sector. Een opleiding in de sector Techniek werd door 12 procent van de meisjes gedaan. De sector Landbouw was met 5 procent van de jongens en 6 procent van de meisjes het minst populair. Jongens kozen vooral voor opleidingen in de sector Techniek (41 procent) of Economie (38 procent).

Hoogste niveau
Meisjes doen vaker dan jongens een opleiding op het hoogste mbo-niveau. Van de meisjes die in het studiejaar 2017/18 jonger waren dan 25 jaar en een mbo-opleiding volgden, deed ongeveer 60 procent een opleiding op het hoogste niveau (mbo-4). Bij jongens lag dat rond de 51 procent. Meisjes stromen binnen het mbo vaker dan jongens door naar een hoger niveau. Daarentegen gaan zij minder vaak dan jongens door op het hbo na het behalen van het mbo-4-diploma. Dat blijkt uit de meest recente onderwijscijfers van het CBS.

Meer informatie over:

de cijfers van het CBS


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.