Nieuws

september 2019

Opleiding voor zij-instromers van Zorgcampus de Peel

Nadat vorig jaar de eerste opleiding door Zorgcampus de Peel startte, begonnen 24 zij-instromers begin september aan een voor hen nieuwe carrière in de zorg. Ze krijgen de kans om te verkennen welke functie in het regionale zorg- en welzijnslandschap het beste past.

De personeelsschaarste is groot in de zorgsector. Voor de zorgorganisaties Savant Zorg, ORO, De Zorgboog, Elkerliek en GGZ Oost-Brabant was dat gegeven enkele jaren geleden de aanleiding om te zoeken naar creatieve, nieuwe opleidingsmogelijkheden. ROC ter AA en Fontys haakten aan en Zorgcampus de Peel was geboren. ‘Met de vijf zorgorganisaties creëren we één voordeur, zodat je vrij kunt wandelen tussen alle verschillende soorten zorg die wij bieden’, vertelde voorzitter Jan Roelofs tijdens de kick-off van de tweede opleiding voor zij-instromers. ‘Nu, in de opleidingsfase, maar ook later als mensen al aan de slag zijn. We zetten deze flexibiliteit ook in de latere fases van de loopbaan voort.’ Studenten maken kennis met alle betrokken zorgorganisaties en doelgroepen en kiezen in de loop van de opleiding voor de plek die het beste matcht met hun interesses en talenten.

Drie jaar
Met de Zorgcampus bieden de vijf zorgorganisaties en twee opleidinginstituten uit de regio studenten, op zowel mbo-als hbo-niveau, baangarantie én vanaf de eerste dag een bescheiden salaris. Omdat de opleiding speciaal bedoeld is voor mensen zonder achtergrond in de zorg, duurt deze minimaal drie jaar. De studenten gaan een dag per week naar school en werken en leren daarnaast in de praktijk bij de zorgorganisaties.

Meer informatie over:

Zorgcampus de Peel


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.