Nieuws

september 2019

NU'91 in gesprek met verkenner

Maandag 9 september heeft NU’91 voorzitter Stella Salden gesproken met BIG-II- verkenner Alexander Rinnooy Kan. De vakbonden FNV en CNV waren ook vertegenwoordigd.

De door de NU’91-leden geprioriteerde punten heeft de NU’91-voorzitter neergelegd bij de verkenner. Ten eerste eist NU’91 dat het wetsvoorstel BIG-II van tafel verdwijnt. Er is geen draagvlak onder de verpleegkundige beroepsgroep voor de twee beroepsprofielen die in het wetsvoorstel BIG-II staan. Het gesprek over beroepsprofielen dient in de praktijk plaats te vinden binnen de beroepsgroep. Verder wil NU’91 dat functiedifferentiatie een taak blijft van de zorgprofessionals in het werkveld, niet van de overheid. En de bond pleit voor een onafhankelijk Kwaliteitsregister Verzorgenden en Verpleegkundigen dat niet gekoppeld is aan een van de bestaande partijen.

Advies verkenner
Nadat Rinnooy Kan alle partijen gesproken heeft, komt hij met een advies over het wetsvoorstel en alles wat daarmee samenhangt.

Lees ook in O&G

Wat gaan we nu eigenlijk regelen? In gesprek met Petrie Roodbol

Meer informatie over:

het gesprek


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.