Nieuws

juli 2019

Start Academische Leerwerkplaats Verpleegkunde in de Wijk

Op 19 juni 2019 werd het startschot gegeven voor de Academische Leerwerkplaats Verpleegkunde in de Wijk: een innovatieve leer-werkomgeving voor verpleegkundigen in de eerstelijn.

Bestuurders van Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra, het Instituut Verpleegkundige Studies en Lectoraat Chronisch Zieken Hogeschool Utrecht, de Leerstoel Verplegingswetenschap van de Divisie Julius Centrum UMC Utrecht, Careyn, Axioncontinu en De Rijnhoven tekenden hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

Onderwijs, onderzoek, innovatie
Doel van de samenwerking is de rol van de verpleegkundige in de eerstelijn te optimaliseren. Dat wil de Academische Leerwerkplaats bereiken door met onderzoek en onderwijs te werken aan innovatie van de zorg. Verpleegkundigen gaan samen met studenten, docenten en onderzoekers aan de slag om vraagstukken op te pakken, in samenwerking met patiënten. ‘We leiden verpleegkundig specialisten op, bieden aantrekkelijke stageplaatsen voor hbo-studenten verpleegkunde, en we stimuleren verpleegkundig leiderschap’, zegt dr. Nienke Bleijenberg, kwartiermaker Academische Werkplaats Verpleegkunde in de Wijk. ‘De verwachting is dat door de juiste inzet van de wijk- en praktijkverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten de doelmatigheid van de eerstelijns zorg aanzienlijk kan worden verbeterd.’

Lees ook in O&G

Laat zien wat de impact is van je vak

Meer informatie over:
de Academische Werkplaats


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.