Nieuws

juni 2019

Arendje Jansen Prijs 2019

Verpleegkundige Henriëtte Markink heeft de Arendje Jansen Prijs 2019 gewonnen. Deze prijs wordt tweejaarlijks door Hogeschool Utrecht uitgereikt aan een verpleegkundige die laat zien wat het betekent om een leven lang te blijven leren.

Verpleegkundige en verplegingswetenschapper Markink onderscheidt zich door haar professionele kennis direct in de praktijk te brengen door nieuwe, alternatieve interventies te ontwikkelen. Zo ontwikkelde en implementeerde ze een stabilisatiegroep voor mensen met een complexe posttraumatische stressstoornis (PTSS). “Ik deed intakes en psychiatrische diagnostiek en wilde graag patiënten zelf kunnen behandelen. En ging daarom een cursus van de therapievorm EMDR volgen.” Ook rondde ze een universitaire master in het buitenland af, waar ze de effectiviteit van trauma-sensitieve yoga voor mensen met PTSS onderzocht. Op landelijk niveau is ze actief als lid van beroepsvereniging V&VN: ze werkt mee aan de ontwikkeling van de zorgstandaard voor psychotrauma.

Arendje Jansen prijs
De Arendje Jansen prijs werd in 2010 ingesteld bij het afscheid van Aty (Arendje) Jansen, hogeschooldocent en opleidingsmanager van de verpleegkundige post-bacheloropleidingen bij de HU. Zij was door haar leergierige en nieuwsgierige houding voor veel studenten en docenten een icoon van een Leven Lang Leren. Iedere twee jaar wordt de prijs (van 1000 euro) uitgereikt.

Lees ook in O&G

Sandra van Duijn wint Arendje Jansen Prijs in 2015 

Meer informatie over:

de uitreiking van de prijs aan Henriëtte Markink


Word lid van de nieuwsbrief »

« Terug naar het overzicht

De cover van het O&g

Ontvangt u het tijdschrift nog niet?
wordt nu abonnee! Onderwijs en gezondheidszorg verschijnt 7 keer per jaar. Abonnees hebben ook online toegang tot OenG en het archief.