Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Oplopend tekort aan stageplaatsen

Studenten van de mbo-opleidingen zorg en welzijn hebben grote moeite om een stageplek te vinden. Dat heeft onder meer te maken met corona.

'Je thuis voelen' is essentieel voor studenten

Studentenwelzijn in het hoger onderwijs vereist een integrale aanpak. Preventie staat voorop en zowel een ‘sense of belonging’ als mentale gezondheidsskills zijn cruciaal. Dit stelt Jolien Dopmeijer in haar promotieonderzoek.

Petrie Roodbol nieuwe voorzitter SKILZ

Per 12 februari 2021 is Petrie Roodbol de voorzitter van het bestuur van de Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ).

Verpleegkundige kennisbank

Santeon heeft een verpleegkundige kennisbank gelanceerd, met daarin het verpleegkundig onderzoek van de zeven topklinische ziekenhuizen die Santeon vormen.

Groei Academische Werkplaats Ouderenzorg ZL

Het samenwerkingsverband Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg (AWO-ZL) is uitgebreid.

Studenten klaargestoomd om te vaccineren

ROC Midden Nederland paste het curriculum aan en haalde ‘prikles’ naar voren, zodat studenten van het Gezondheidszorgcollege in Utrecht en Amersfoort ingezet kunnen worden bij het vaccineren.

Emotionele belasting in coronatijd

Docent verpleegkunde en senior-onderzoeker Cindy de Bot (Avans Hogeschool) en verpleegkundig onderzoeker Annemarie de Vos (Amphia Ziekenhuis) onderzochten hoe drie simpele vragen kunnen helpen de emotionele belasting van zorgverleners en studenten in coronatijd te verminderen.

Bianca Buurman nieuwe voorzitter V&VN

Per 1 februari 2021 wordt Bianca Buurman (43) de nieuwe voorzitter van V&VN. Zij zal het voorzitterschap combineren met haar hoogleraarschap.

Student wint prijs voor onderzoek naar vaccinatiebereidheid

Maroua Aissa, studente Verpleegkunde aan NHL Stenden Hogeschool, is een van de twee winnaars van de Van Welderen Rengers Scriptieprijs ter waarde van 750 euro.

Nieuwe lector Forensische Zorg

In de forensische zorg zijn top-professionals nodig, aldus dr. Ruud van der Horst, die onlangs werd aangesteld als lector Vakmanschap Forensische Zorg aan de Hogeschool Rotterdam. Dat vraagt wat van de opleidingen.