Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Verkorte opleiding tot verzorgende ig

Een groep van 24 studenten met diverse achtergronden uit de regio Ede is gestart met een verkorte mbo-opleiding voor verzorgende IG. Kandidaten die al enige tijd zonder werk thuis zitten kunnen na deze opleiding aan de slag in de zorg.

Hbo-v'ers onderzoeken effect zorgrobot Tessa

Verschillende hbo-v-studenten gaan de komende tijd onderzoek doen naar de werking van zorgrobot Tessa.

Wetenschappelijk College Verpleegkunde wil brug slaan

Het Wetenschappelijk College Verpleegkunde (WCV) V&VN is een feit. Wat gaan verpleegkundigen en verzorgenden hiervan merken?

Bijscholen in de Escape Room Persoonsgerichte Zorg

In de Escape Room Persoonsgerichte Zorg kunnen zorgprofessionals spelenderwijs leren hun gevoel en intuïtie te gebruiken bij hun contact met cliënten.

Verbeterprogramma Mondzorg werpt vruchten af

Verpleeghuizen die werken met het Verbeterprogramma Mondzorg hebben een betere mondzorg dan zorgorganisaties die dit programma niet gebruiken.

Aanmelden Lustrum Verpleegkunde 2018

Graag nodigen we je uit voor de viering van het 9e lustrum van de bachelor verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht op 27 september. De opleiding bestaat 45 jaar en hoe leuk is het om elkaar weer te ontmoeten en samen een feestje te vieren?

Structurele gelden voor kennisontwikkeling ouderenzorg

Het ministerie van VWS heeft besloten om de zes Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO) structurele financiering te verlenen.

Extra gelden ggz-opleidingen verdeeld

De extra gelden uit het ggz-akkoord zijn verdeeld. Er komt onder meer een investering van 20 miljoen euro voor extra opleidingen in 2019.

Psychische problemen in de wijk

Verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners willen meer professionals in de wijk die deskundig zijn in het signaleren en ondersteunen van mensen met complexe psychische problemen.

Kan robotbaby tienerzwangerschappen voorkomen?

Verpleegkundestudente Vanesse Vael uit Rumbeke (België) onderzoekt of de robotbaby ‘Noor’ kan helpen bij het voorkomen van tienerzwangerschappen.