Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Interprofessioneel leren bij Radboudumc

Coassistenten en hbo-v studenten van het Radboudumc volgen tijdens hun studie een gezamenlijk onderwijsblok, waarin ze getraind worden om samen te werken in acute medische scenario’s. Wat levert deze aanpak op, volgens een coassistent en een verpleegkundige in opleiding?

Master Healthy Ageing Professional, ook in Brabant

Naast Groningen en Den Haag, biedt ook Eindhoven vanaf september 2019 de master Healthy Ageing aan

Behoefte aan scholing over gezondheidsrisico's

Ruim twee derde van de verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners heeft behoefte aan extra scholing over de preventie van problematisch alcoholgebruik of overgewicht.

Zorgorganisaties starten onderzoek naar uitstroom

Meer dan 220 zorgorganisaties starten samen een grootschalig, landelijk onderzoek naar de vertrekredenen van hun medewerkers.

Start wetenschappelijke tafel wijkverpleging

Het Wetenschappelijk College Verpleegkunde (WCV) heeft de Wetenschappelijke Tafel Wijkverpleging (WTW) gelanceerd.

Zeeuwse praktijkroute 'assistent in de zorg'

Mbo-school Scalda ontwikkelde, in overleg met sociale werkbedrijven en gemeenten, een praktijkroute voor assistenten in de zorg.

Alzheimer Experience: werkt het?

Onderzoekers van het Trimbos Instituut onderzochten de impact van de Alzheimer Experience.

Professionalisering van CNIO's gewenst

Steeds meer verpleegkundigen zetten zich in voor de technologische ontwikkelingen in de zorg. Deze Chief Nursing Information Officers (CNIO’s) en het CNIO Netwerk Nederland hebben de behoefte om hun positie verder te versterken.

Brabantse scholen en zorgorganisaties werven samen zorgpersoneel

Een aantal Brabantse organisaties heeft de handen ineengeslagen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en meer medewerkers te werven.

Onnodige handelingen nog uitgevoerd?

Als je weet dat het achterwege laten van bepaalde verpleegkundige handelingen tijd, geld en leed kan besparen, voer je ze dan daadwerkelijk niet meer uit? Twee hbo-v-studenten onderzochten dit in het Radboudumc.