Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Meer aandacht voor beroepshouding

In opleidingen voor verzorgenden IG is een beweging gaande naar meer aandacht voor de beroepshouding van een (beginnend) beroepsbeoefenaar.

Indonesische studenten aan de slag in Flevoland

Binnenkort beginnen 22 Indonesische zorgmedewerkers aan een meerjarig studie- en stagetraject bij Woonzorg Flevoland.

Samenwerking CWZ en HAN

De HAN University of Applied Sciences (HAN) en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) gaan de komende twee jaar onderzoeken hoe ze kunnen samenwerken om de zorg voor patiënten en de leer- en werkomgeving voor zorgverleners te verbeteren.

Goed Leven met Dementie

‘Vergeten wij soms niet de mens achter de diagnose dementie?’ Dat was de vraag die dr. Simone de Bruin op 18 november stelde in haar lectorale rede.

Veel studenten met problemen

Meer dan de helft van de studenten (51 procent) heeft psychische klachten. Veel studenten ervaren eenzaamheid, prestatiedruk, stress, slaapproblemen en/of ze gebruiken verslavende middelen.

Samenwerking RINO Groep en Trimbos

De RINO Groep en het Trimbos-instituut slaan de handen ineen om de kennisstroom naar de praktijk te versnellen.

Digicoaches Amsta ondersteunen collega’s

De zorg digitaliseert en dat vraagt best wat van medewerkers. Om hen te ondersteunen, werken ze bij Amsta met digicoaches.

Brabantse ziekenhuizen leiden samen op

Negen Brabantse ziekenhuizen slaan de handen ineen om samen meer zorgmedewerkers op te leiden én meer medewerkers te behouden voor de zorg.

Nieuwe voorzitter ZWiC

De Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) krijgt een nieuwe voorzitter: Wietske Blom-Ham, onderzoeker en hoofddocent acute zorg aan de HU.

Samenwerking rondom examinering in de zorg

Binnen de regio Midden Nederland slaan ROC Midden Nederland, Het Hoornbeeck College, MBO Amersfoort en MBO Utrecht de handen ineen om te komen tot een gemeenschappelijke kwaliteitsstandaard voor examinering.