Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Nieuw Leerhuis in Harderwijk

Landstede MBO en Zorggroep Noordwest-Veluwe openden hun derde Leerhuis: Villa Verde in Harderwijk.

Robbert Gobbens benoemd tot bijzonder hoogleraar

Tilburg University heeft dr. Robbert Gobbens benoemd als bijzonder hoogleraar Professionalisering van de verpleging en verzorging in de ouderenzorg.

Contact maken met mensen met dementie

Hoe maak je, vanuit de visie van Positieve Gezondheid, contact met mensen met dementie in het verpleeghuis? Vilans inventariseerde dit, samen met zorgmedewerkers. Dat resulteerde in een boekje met tips en voorbeelden.

Studenten aan de slag in Belgisch woonzorgcentrum

Acht zorgstudenten van Scalda liepen stage in het Belgische woonzorgcentrum Mariahuis in Gavere. Daar vielen de verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse werkwijze op.

Multidisciplinair studentenonderzoek

Studenten van verschillende opleidingen en hogescholen in de Randstad onderzochten hoe je patiënten kunt motiveren om fitter te worden.

Jeroen Hasselaar benoemd tot bijzonder hoogleraar

Jeroen Hasselaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit.

Samenwerkingsconvenant Avans en Prisma

Avans Hogeschool en zorgorganisatie Prisma ondertekenden een convenant om hun samenwerking voor drie jaar te verlengen.

Statushouders stromen door

Vlak voor de zomervakantie rondden zeventien statushouders in de regio Amsterdam een Oriëntatiejaar Zorg en Welzijn succesvol af. Allemaal studeren ze verder.

Kennisagenda Langdurige Zorg

Namens de zes Samenwerkende Academische Werkplaatsen Ouderenzorg (SANO) overhandigde Erik van Rossum (lector Wijkgerichte Zorg van Zuyd Hogeschool) de Kennisagenda Langdurige Ouderenzorg aan minister Conny Helder en aan Huib Pols van ZonMw.

Zweedse studiereis van Leyden Academy

De Executive Leergang ‘Goed leven, goede zorg voor ouderen’ van Leyden Academy on Vitality and Ageing bracht een bezoek aan Stockholm. Wat kunnen we in Nederland leren van de Zweedse ouderenzorg?