Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

HAN leidt Zeeuwse PA’s op

Het ministerie van VWS heeft de HAN aangewezen om de komende drie jaar in totaal twintig zorgprofessionals op te leiden in Zeeland. Zij gaan de duale master-opleiding Physician Assistant volgen.

Toegang tot dementiezorg voor migranten

Gözde Duran van Hogeschool Windesheim doet promotieonderzoek, in samenwerking met de VU, gericht op de vraag hoe migrantengroepen beter toegang kunnen krijgen tot dementiezorg. Haar bevindingen sluist ze door het onderwijs.

Dementie van binnenuit

Hoe is het om dementie te hebben? De Stichting Presentie en Zorgbalans deden er onderzoek naar en presenteren hun bevindingen onder meer in een boek, met bijbehorend didactisch materiaal.

Collegereeks over valpreventie

VeiligheidNL biedt een collegereeks aan voor zorgprofessionals over valpreventie en over hoe zij Motivational Interviewing kunnen toepassen om ouderen hiervoor te motiveren.

Pleidooi voor eigen scholingsbudget

Verpleegkundigen en verzorgenden zouden graag een eigen scholingsbudget hebben. Dat bleek althans uit een online bijeenkomst van V&VN, waarin deelnemers deze wens uitspraken.

Perspectief van ouderen inbrengen

Er valt nog veel te verbeteren wat betreft de bijdrage aan en deelname van ouderen in de zorg en de samenleving, aldus directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing Tineke Abma. Zij is onlangs benoemd tot Leidse hoogleraar Ouderenparticipatie.

Kansrijke zij-instroom

Waar liggen kansen op het gebied van zij-instroomtrajecten? Wat is er al bekend over wat werkt en wat niet?

Meestgebruikte palliatieve lesmaterialen

De website Palliaweb heeft een top-3 geplaatst van onderwijsmaterialen die ingezet kunnen worden voor onderwijs over palliatieve zorg, van mbo tot en met universiteit.

Nieuw leerwerktraject van drie zorgketenpartners

Onlangs is een nieuwe opleiding mbo-verpleegkundige (bbl) van Careyn, het Reinier de Graaf ziekenhuis en Albeda van start gegaan.

Leren in de ouderenzorg

Hoe kan leren en verbeteren vanzelfsprekend worden gemaakt voor medewerkers in de ouderenzorg?