Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Bestuur V&VN afgetreden

Het bestuur van de beroepsvereniging voor verpleegkundigen V&VN is afgetreden, vanwege de onrust die is ontstaan rondom het wetsvoorstel Big-II.

Spaanse verzorgenden aan de slag in Zeeland

De personeelsschaarste in de zorg vraagt om creatieve oplossingen. In Zeeuws-Vlaanderen verwelkomde Tragel, een aanbieder van gehandicaptenzorg, in augustus acht Spaanse verzorgenden. Daarnaast investeert Tragel in het opleiden van nieuw Nederlands personeel.

Ziekteverzuim in hbo gestegen

Het gemiddelde ziekteverzuimpercentage in het hbo over 2018 bedraagt 4,75 procent en vertoont hiermee een stijging ten opzichte van het jaar ervoor (2017: 4,35 procent).

Vlaams omscholingsproject

De Vlaamse overheid lanceert samen met enkele hogescholen, werkgevers en Randstad een project voor werknemers die zich willen omscholen tot verpleegkundige.

In gesprek over intimiteit

Studenten Verpleegkunde Asma El Hajji en Kaylee van Zundert van Avans Hogeschool ontwikkelden een tool om het aangaan van het gesprek over seksualiteit en intimiteit gemakkelijker te maken voor ouderen.

Amerikaanse studenten bezoeken Leyden Academy

Eind juni verwelkomde de Leyden Academy on Vitality and Ageing 22 studenten en professionals die de verpleegkundeopleiding volgen aan Lewis University in Chicago, Illinois.

Kwaliteitsagenda geriatrische revalidatiezorg

ActiZ en Verenso gaan samen een kwaliteitsagenda ontwikkelen voor de geriatrische revalidatiezorg (GRZ).

Nieuwe training voor welzijnsassistenten

Dit jaar starten in samenwerking met ROC Friese Poort ruim honderd medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) met een training tot welzijnsassistent.

Overgangsregeling verpleegkundigen vastgesteld

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft met de beroepsvereniging van verpleegkundigen, werkgevers en werknemers overeenstemming bereikt over een overgangsregeling voor verpleegkundigen die regieverpleegkundige willen worden.

Start Academische Leerwerkplaats Verpleegkunde in de Wijk

Op 19 juni 2019 werd het startschot gegeven voor de Academische Leerwerkplaats Verpleegkunde in de Wijk: een innovatieve leer-werkomgeving voor verpleegkundigen in de eerstelijn.