Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Zomerschool WelSlagen

Kandidaten in de regio Noord-Holland bij wie de basiskennis en -vaardigheden nog onvoldoende zijn om een opleiding in de zorg te starten, kunnen in de zomer bijgespijkerd worden in het project WelSlagen.

E-training over pijn bij dementie

Mensen met dementie kunnen zelf vaak niet meer goed aangeven of ze pijn hebben. Een team onderzoekers ontwikkelde een nieuw hulpmiddel dat professionals kan helpen toch de pijn te herkennen: de PAIC 15-observatieschaal.

Opleiding betaald voor studenten Wijkverpleegkundige

De Hogeschool van Amsterdam start in september met de nieuwe hbo-opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal. De opleiding kost studenten niets.

Sneller opleiden via leereenheden

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ActiZ ontwikkelen een nieuwe, landelijke opleidingsaanpak voor volwassenen: via leereenheden.

Anna Reynvaan Studentenprijs

Op donderdag 16 mei zijn de Anna Reynvaanprijzen 2019 uitgereikt in het Internationaal Theater in Amsterdam. De prijs voor het beste artikel van studenten hbo-verpleegkunde over het thema van de jaarlijkse Anna Reynvaanlezing (patiënt- en familieparticipatie) ging naar de twintigjarige Marijn Keuken.

Interprofessioneel leren bij Radboudumc

Coassistenten en hbo-v studenten van het Radboudumc volgen tijdens hun studie een gezamenlijk onderwijsblok, waarin ze getraind worden om samen te werken in acute medische scenario’s. Wat levert deze aanpak op, volgens een coassistent en een verpleegkundige in opleiding?

Master Healthy Ageing Professional, ook in Brabant

Naast Groningen en Den Haag, biedt ook Eindhoven vanaf september 2019 de master Healthy Ageing aan

Behoefte aan scholing over gezondheidsrisico's

Ruim twee derde van de verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners heeft behoefte aan extra scholing over de preventie van problematisch alcoholgebruik of overgewicht.

Zorgorganisaties starten onderzoek naar uitstroom

Meer dan 220 zorgorganisaties starten samen een grootschalig, landelijk onderzoek naar de vertrekredenen van hun medewerkers.

Start wetenschappelijke tafel wijkverpleging

Het Wetenschappelijk College Verpleegkunde (WCV) heeft de Wetenschappelijke Tafel Wijkverpleging (WTW) gelanceerd.