Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Eerste generatieregeling in de zorg

Met een akkoord tussen FNV, CNV, NU’91, FBZ en zorgorganisatie Cosis (Assen) is het eerste generatiepact in de zorg een feit: oudere werknemers die maximaal vijf jaar van hun AOW af zitten hoeven minder uren te werken en worden daarvoor gecompenseerd.

Wijkverpleegkundige wint wetenschapsprijs

Nivel-onderzoeker en wijkverpleegkundige Kim de Groot heeft met een artikel over de aantrekkelijkheid van de wijkverpleging de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs 2017 gewonnen.

Hbo-v's gaan leermaterialen delen

Het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) werkt samen met vijf hogescholen aan het beschikbaar maken van open leermaterialen.

Zorgmedewerkers vaker naar therapeut

Het ziekteverzuim als gevolg van fysieke en psychische belasting in de zorgsector blijft stijgen. Dit blijkt uit de IZZ-analyse naar zorggebruik door medewerkers in de sector.

Nominaties voor scriptieprijs (e-health)

De vijf genomineerden van de V&VN Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie eHealth Scriptieprijs 2017 zijn bekend.

Ervaringsdeskundigen en studenten leren van elkaar

Studenten Social Work en studenten met een Lichte Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht (HU) een cursus volgen van tien weken.

Nieuwe competenties MO-professional wenselijk

De behoefte aan breed uitgeruste werkers in de maatschappelijke ondersteuning (MO) zal toenemen. Dit vraagt om MO-professionals met nieuwe competenties.

Meer studenten hbo-v

Het aantal studenten hbo-v steeg in het studiejaar 2017-2018 met bijna tweeduizend.

Run op opleidingsplaatsen verzorgende IG

Niet twintig, maar zestig eerstejaarsstudenten startten op 26 september 2017 met een werkleerovereenkomst bij Amstelring. Een stijging van driehonderd procent ten opzichte van 2016.

LOOV pleit voor andere titulatuur

Het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) stuurde 16 oktober een brief naar het Ministerie van VWS om aandacht te vragen voor de titel van de hbo-verpleegkundige.