Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Opleidrendement omhoog, uitval omlaag?

Hoe krijg je het opleidrendement omhoog en de uitval omlaag? In Noord- en Midden- Limburg zijn zeven zorgorganisaties op zoek gegaan naar antwoorden op deze prangende vragen.

Statushouders stromen door

Vlak voor de zomervakantie rondden zeventien statushouders in de regio Amsterdam een Oriëntatiejaar Zorg en Welzijn succesvol af. Allemaal studeren ze verder.

Kennisagenda Langdurige Zorg

Namens de zes Samenwerkende Academische Werkplaatsen Ouderenzorg (SANO) overhandigde Erik van Rossum (lector Wijkgerichte Zorg van Zuyd Hogeschool) de Kennisagenda Langdurige Ouderenzorg aan minister Conny Helder en aan Huib Pols van ZonMw.

Zweedse studiereis van Leyden Academy

De Executive Leergang ‘Goed leven, goede zorg voor ouderen’ van Leyden Academy on Vitality and Ageing bracht een bezoek aan Stockholm. Wat kunnen we in Nederland leren van de Zweedse ouderenzorg?

Coulanceregeling BIG-herregistratie stopt

Op 1 januari vervalt de coulanceregeling voor de herregistratie in het BIG-register. Voor die tijd worden er honderden aanmeldingen voor het examen verwacht.

Studenten BMH winnen Joke Mintjes Award

Demi Corstjens en Kim Stulen, studenten BMH (Bachelor Medische Hulpverlening) aan de HAN, wonnen de Joke Mintjes Award. Zij onderzochten hoe jonge BMH’ers in de ambulancezorg omgaan met indrukwekkende gebeurtenissen.

Post-hbo verpleegkundig leiderschap

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) start in september een post-hbo Verpleegkundig leiderschap. De opleiding richt zich specifiek op verpleegkundig leiderschap binnen ziekenhuizen.

Netwerkbijeenkomst over kennisuitwisseling

Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van ZonMw op 16 juni voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden stond kennisuitwisseling centraal.

Toekenning RIF-subsidies

Onlangs werd bekend dat aan twee zorg/onderwijsprojecten een RIF-subsidie is toegekend.

Samenwerken in het Leer- en INnovatie Team

De Sint Maartenskliniek, HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen slaan de handen ineen in het Leer- en INnovatie Team (LINT).