Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Infographic beroepsprofielen

Omdat nog niet alle collega’s heel goed op de hoogte zijn van de nieuwe beroepsprofielen, maakte NU’91 een infographic.

Dementiezorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Op 10 september vond de kick-offbijeenkomst plaats van het programma ‘Samen kom je verder’. Het programma werkt de komende drie jaar aan het verbeteren van de dementiezorg aan mensen met een verstandelijk beperking.

Winst én hoog verzuim en verloop

De winst van Nederlandse zorgaanbieders steeg in 2017 van 1 naar 1,8 procent. Tegelijkertijd is het personeelsverloop en het verzuim in de zorg in vijf jaar niet zo hoog geweest.

SBB en Laurens ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Zorgorganisatie Laurens en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) willen samen de aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk verbeteren.

Cultuursensitieve palliatieve zorg

Binnen het project ‘In gesprek over leven en dood’ zijn en worden materialen ontwikkeld voor opleiders in het zorgonderwijs (mbo, hbo en wo).

Verkorte opleiding tot verzorgende ig

Een groep van 24 studenten met diverse achtergronden uit de regio Ede is gestart met een verkorte mbo-opleiding voor verzorgende IG. Kandidaten die al enige tijd zonder werk thuis zitten kunnen na deze opleiding aan de slag in de zorg.

Hbo-v'ers onderzoeken effect zorgrobot Tessa

Verschillende hbo-v-studenten gaan de komende tijd onderzoek doen naar de werking van zorgrobot Tessa.

Wetenschappelijk College Verpleegkunde wil brug slaan

Het Wetenschappelijk College Verpleegkunde (WCV) V&VN is een feit. Wat gaan verpleegkundigen en verzorgenden hiervan merken?

Bijscholen in de Escape Room Persoonsgerichte Zorg

In de Escape Room Persoonsgerichte Zorg kunnen zorgprofessionals spelenderwijs leren hun gevoel en intuïtie te gebruiken bij hun contact met cliënten.

Verbeterprogramma Mondzorg werpt vruchten af

Verpleeghuizen die werken met het Verbeterprogramma Mondzorg hebben een betere mondzorg dan zorgorganisaties die dit programma niet gebruiken.