Onderwijs en Gezondheidszorg

Nieuws

Carrière Switchers

Pluryn is het project Carrière Switchers gestart. Hierbij worden zij-instromers intern opgeleid voor een baan bij de organisatie.

Meer aandacht voor wijkverpleging bij hbo-v's

In alle hbo-v opleidingen is meer aandacht gekomen voor vakken die nodig zijn om in de wijkverpleging te werken. Dat blijkt uit een inventarisatie van Margriet van Iersel (Hogeschool van Amsterdam) en Jos Zandvliet (ZonMw).

Baan kwijt? Ga in de zorg!

Minister Hugo de Jonge van VWS wil ontslagen medewerkers (na bijvoorbeeld een faillissement) actief laten benaderen om ze te interesseren voor een zorgopleiding.

Bijeenkomst onderwijsinnovaties ouderenzorg

Op 5 april vindt bij ZonMw in Den Haag de bijeenkomst ‘onderwijsinnovaties in de ouderenzorg’ plaats. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe onderwijsproducten gepresenteerd en gedeeld.

HvA mag 170 extra verpleegkundigen opleiden

Onderwijsminister Van Engelshoven heeft de Hogeschool van Amsterdam (HvA) toestemming gegeven ruim 170 extra plaatsen aan de opleiding tot verpleegkundige beschikbaar te stellen.

Flexibel modulair verpleegkundeonderwijs

De Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan flexibel en modulair deeltijdonderwijs bieden aan werkende mbo-v-verpleegkundigen en zorgprofessionals zonder verpleegkundige achtergrond.

Vernieuwende zorgtechnologie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeren 12 miljoen in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen.

Factsheet Wet zorg en dwang

Vanaf 1 januari 2020 moeten zorgorganisaties volgens de Wet zorg en dwang kunnen werken. ActiZ en VGN helpen hun leden op weg met een praktische factsheet.

Zorg kan duurzamer

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Cathy van Beek benoemd tot kwartiermaker duurzame zorg.

Technische thuiszorgverpleegkundige krijgt expertisegebied

Het nieuwe expertisegebied ‘technische thuiszorgverpleegkundige’ is op 25 januari gepresenteerd in het Flevoziekenhuis in Almere.