COVID-19 veroorzaakt angst onder studenten verpleegkunde

  • 1 min.
  • Onderzoek
  • Onderzoek Actueel Signalering

Angst komt veel voor bij verpleegkundestudenten, zelfs onder normale omstandigheden. In 2020 kwamen daar omstandigheden bij ten gevolge van het Coronavirus. Deze pandemie zorgde voor een nieuwe realiteit, ook voor studenten verpleegkunde.

In Israƫl werden studenten verpleegkunde geconfronteerd met economische onzekerheid, angst voor infectie, uitdagingen van afstandsonderwijs, gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen op het werk, enzovoort. Om vast te stellen hoe studenten angst ervaren en hoe zij hier mee omgaan, is een onderzoek gestart aan het Ashkelon Academic College.
Het betrof hier een cross-sectioneel onderzoek, uitgevoerd onder alle 244 studenten van de afdeling verpleegkunde, in de derde week van de nationale afsluiting. Het niveau van angst werd beoordeeld met behulp van de Generalized Anxiety Disorder 7-Item Scale. Op de schaal werd een afkappunt van 10 voor matige en een van 15 voor ernstige angst vastgesteld, na zorgvuldige afweging van de validiteit van deze scores.&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?