SAMEN hbo-v, wat kan ik ermee?

  • 2 min.
  • 5 vragen

Het landelijk project SAMEN hbo Verpleegkunde, uitgevoerd door de zeventien bachelorverpleegkundeopleidingen van Nederland, heeft zich als doel gesteld om een platform op te zetten om leermaterialen te delen (https://hbo-vpk.wikiwijs.nl/). In een actieve community kunnen docenten daarnaast gemakkelijk met elkaar in contact komen via https://hbovpk.nl/welcome. Vorig jaar is hierover gepubliceerd in OenG (nummer 7). Hoe is de stand van zaken nu? Dat vroegen we aan Marja Versantvoort en Nienke Verduijn.

1. Wat is de stand van zaken op het platform?

‘Het afgelopen jaar is het platform verder uitgebreid. Op de Wikiwijs-hbovpk pagina staan steeds meer leermaterialen en worden er dagelijks leermaterialen toegevoegd. Daarnaast worden er regelmatig keurmerken uitgedeeld waarmee duidelijk wordt gemaakt wat de kwaliteit van de materialen is. Hergebruik neemt toe en de gebruikers geven steeds vaker feedback en ranken het product met sterren.
Nieuw dit jaar is dat er overstijgende leermaterialen worden ontwikkeld. Docenten van minimaal twee hogescholen ontwikkelen samen leermaterialen over vernieuwende thema’s uit BN2020. Hierbij valt te denken aan thema’s als leven lang leren, internationalisering, ondernemerschap en technologie. Uiteraard komen deze materialen ook open beschikbaar op het platform.’

&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?