Opvattingen over dementie bij studenten verpleegkunde uit verschillende culturen

  • 1 min.
  • Onderzoek
  • Onderzoek Signalering

Wereldwijd lijden 50 miljoen mensen aan dementie. De WHO verwacht dat dit aantal tot 135,5 miljoen zal stijgen in 2050. Cultuur is van invloed op de opvattingen over dementie, variërend van dementie als behorend bij het ouder worden tot dementie als vergelding voor eerdere zonden. Studenten die in een ander land dan het land van herkomst een verpleegkunde-opleiding volgen, geven aan het moeilijk te vinden om zich aan te passen aan de nieuwe cultuur en cultureel sensitieve zorg te geven aan mensen met dementie.

Doel van de studie is de culturele waarden en opvattingen ten aanzien van dementie te onderzoeken bij studenten die in Engeland (n = 81) Slovenië (n = 41), Filipijnen (n = 53) en Nieuw-Zeeland (n = 6) studeren. De deelnemers in Engeland hadden bijvoorbeeld als achtergrond: Brits Afrika, Brits Caraïben, Oost-Afrika, Arabisch en moslim.

De data is verzameld in 23 focusgroepen met in totaal 181 studenten. Alle bijeenkomsten, van gemiddeld 45 minuten, zijn met audio opgenomen en getranscribeerd. Voor de analyse is gebruikgemaakt van de Framework-methode.

&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?