Interview

In gesprek met dr. Ada ter Maten
In een leerwerkplaats leren studenten om het goede te doen

In een leerwerkplaats leren studenten om het goede te doen

Dr. Ada ter Maten is onlangs door het ROC Albeda in Rotterdam en met ondersteuning van de gemeente Rotterdam aangesteld als practor Leerwerkplaatsen. Een leerwerkplaats is een leer- en werkomgeving ingericht door de school en een of meer bedrijven, waarin studenten de bekwaamheden voor een beroep kunnen verwerven door leren en werken te verbinden. Het practoraat gaat onderzoek doen naar de kwaliteit van leren in de leerwerkplaats. Ik spreek Ada, die ook verpleegkundige is, een week na haar practorale rede over haar visie en ambities.

Bronnen

  • Albeda e-magazine Leerwerkplaatsen zijn de toekomst http://albeda-college.instantmagazine.com/leerwerkplaatsen/albeda- leerwerkplaatsen-nr1-mei-2018.
  • Ter Maten-Speksnijder, A.J. (2018). Samen leren in leerwerkplaatsen. Practoraat leerwerkplaatsen van Albeda. Uitgave ter gelegenheid van het uitspreken van de practorale rede op 16 januari 2019.
  • Meurs, P.L. (1997). Nobele wilden: over verantwoordelijkheid van directeuren van instellingen in de gezondheidszorg. Rotterdam: Erasmus Universiteit Rotterdam.