LEZERS REAGEREN

‘Niet om vaste krachten vrij te kunnen geven met de feestdagen’

  • 3 min.
  • Opinie

U kon reageren op de stelling ‘Voltijdstudenten volgen onderwijs en hoeven dus geen stage te lopen tijdens de feestdagen’. Deze keer is er veel gebruikgemaakt van sociale media: via LinkedIn en Twitter ontvingen wij meerdere berichten. En terecht of niet: als je later ook onregelmatig werkt, dan ook tijdens de opleiding/stage? De meningen zijn verdeeld.

Nu leren voor later  

‘Stage is leren in de praktijk. Leren hoe het er daar aan toegaat. Continuïteit is een belangrijk onderdeel van de zorg. En dus zijn onregelmatige werktijden en is werken op feestdagen noodzakelijk. En dus moeten studenten dat ook ervaren in de stages.’ Marianne Roks, Coördinator team 4 (laatste studiejaar).

LinkedIn:

‘Een stage is ervaren of het werken in jouw vakgebied bij je past. Op deze wijze ervaar je dus ook of onregelmatig werken bij je past. En dit geldt dus ook in de vakanties.’ Renaldo van Kallen, Manager regio Woudenberg bij Reinaerde.

‘Leuke stelling. Ik denk dat de wisselende diensten en feestdagen bij het vak horen en dat er ook dan dingen te leren zijn. Is dus relevant als beroepspraktijkvorming, denk ik.’ J&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?