IN GESPREK MET MEDEWERKERS VAN TREANT ZORGGROEP EN SEBO BOERSMA

‘Informeel leren, iedereen doet het’

  • 10 min.
  • In gesprek met
  • Interview

In een restaurant in Zwolle heeft Jacqueline Dijkstra een afspraak voor een interview over informeel leren met Peter Vervloet, Coby Arents, Inge van Drongelen en Sebo Boerma. Peter, Coby en Inge werken bij Treant Zorggroep. Deze zorgorganisatie biedt zowel ziekenhuiszorg als wonen en zorg op verschillende locaties in de regio Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. Peter is hoofd opleidingen, Coby beleidsadviseur opleidingen en Inge is hoofd van het dialysecentrum in Emmen. Sebo Boerma is kenniskringlid van het lectoraat Duurzame Innovatie in de regionale kenniseconomie van de Stenden Hogeschool en Alfacollege. Hij onderzocht samen met Coby in hoeverre er binnen Treant sprake is van een geïntegreerde ontwikkelstrategie waarin informeel leren een nadrukkelijke plek krijgt naast formeel leren binnen opleidingen.

Sebo, jij bent bezig met een promotieonderzoek over informeel leren. Past dit onderzoek bij Treant in jouw promotietraject?

Sebo: ‘Ja, in die zin dat het over hetzelfde thema gaat; maar ik heb dit onderzoek bewust losgetrokken van mijn promotieonderzoek. De opdrachtgever van Treant wil graag de ruimte krijgen het onderzoek volledig te richten op Treant. Maar

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?