Lezers reageren

‘Rolmodellen zijn belangrijk om van het verpleeghuis een aantrekkelijke stageplek te maken’

  • 2 min.
  • Opinie

We vroegen u te reageren op een stelling, waarbij de stageproblematiek vanuit meerdere kanten belicht kon worden: ‘De begeleidingstijd in verpleeghuizen staat onder druk, dat maakt dat het verpleeghuis eigenlijk geen geschikte stageplaats meer is voor eerstejaarsstudenten’. De reacties laten zien dat men vindt dat verpleeghuizen zeker kwalitatief goede stageplaatsen kunnen zijn. Het is de beeldvorming waardoor leerlingen en studenten minder enthousiast zijn over stageplaatsen in een verpleeghuis; daarnaast spelen de beschikbare tijd en het niveau van de begeleiding een rol.

Investeer in goede stagebegeleiding

‘Verpleeghuizen kampen nog steeds met een imagoprobleem onder studenten. Om het verwachte tekort aan personeel in verpleeghuizen op te vangen, is het belangrijk studenten vroeg te enthousiasmeren voor een baan in het verpleeghuis. Goede stageplekken kunnen de beeldvorming van studenten veranderen.
Helaas is er op dit moment al een gebrek aan kwalitatief goede stageplekken in verpleeghuizen, vooral voor studenten hbo-verpleegkunde. Het schrappen van stageplaatsen voor eerstejaarsstudenten zou de situatie alleen maar verergeren.&ellipsis;

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?