Een nieuw jasje

  • 1 min.
  • Redactioneel

Voor u ligt het eerste nummer van Onderwijs en gezondheidszorg 2005. En wel in een nieuwe outfit. We hopen dat we middels deze vernieuwing de aantrekkelijkheid van het blad vergroot hebben. Ook inhoudelijk zult u veranderingen aantreffen. Als gevolg van het opgaan van het blad Docent Nieuws in O&G streven we ernaar u meer kort nieuws te presenteren.

Iedere maand kunt u op de hoogte zijn van nieuws in uw vakgebied. Het is wel zaak dat u zich op voornoemde website voor de mailing aanmeldt.

Centraal in dit nummer staat de ontwikkeling van major-minor als kompas voor inhoudelijke vernieuwingen. De gedachtevorming rond deze thematiek kan een bijdrage leveren aan het optimaliseren van onderwijs dat aansluit bij de behoeften van de praktijk. De toolkit handelt over hetzelfde thema en biedt u handvatten om de ontwikkeling van major-minorprogramma's ter hand te nemen. Een good practice van opleiden tot Zorghulp samen met een taalprogramma voor allochtone vrouwen wordt beschreven door Heleen van Huizen van het Nova College te Haarlem. Een project dat navolging verdient. Rest mij om op deze plaats onze hoofdredacteur Henk Ritzen van harte geluk te wensen met zijn doctorstitel. Maandag 31 januari 2005 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op het proefschrift ‘Zinvolle leerwegen; actieonderzoek naar innovatieve leeromgevingen voor ROC-leerlingen van kwalificatieniveaus 1 en 2’. In een van de volgende nummers zullen we aandacht aan zijn studie besteden.

En u wens ik toe dat u in 2005 veel genoegen zult mogen beleven aan dit vakblad.

Jan Mistrate Haarhuis