Mentale invloed van COVID-19 in Australië

  • 1 min.
  • Onderzoek

Studenten verpleegkunde hebben op twee fronten de gevolgen van de COVID-19-pandemie ondervonden: als personen waarbij opgelegde quarantaine heeft geresulteerd in isolatie en als studenten in het onderwijs en klinische instellingen die door de pandemie zijn getroffen. Deze studie was gericht op het meten en beschrijven van de impact van COVID-19 op de geestelijke gezondheid op Australische studenten verpleegkunde.

Een cross-sectionele studie werd uitgevoerd aan twaalf Australische universiteiten middels een anonieme, online enquête. 516 studenten rapporteerden hoe het gesteld was met hun stress, angst, veerkracht, copingstrategieën, geestelijke gezondheid en blootstelling aan COVID-19. De vragenlijst bestond uit de Impact of Event Scale-Revised, de Coronavirus Anxiety Scale, de Brief Resilience Scale, de Brief Cope en de DASS21. Deze crosssectionele studie is gerapporteerd met behulp van de STROBOSCOOP-richtlijnen (Vandenbroucke et al., Strengthening the Reporting of Observational Studies in Epidemiology (STROBE): explanation and elaboration, 2007).

De meeste studenten (90,9 procent) meldden dat ze getroffen zijn door COVID-19 en meer dan de helft van de studenten heeft geestelijke gezondheidsproblemen gemeld (58,1 procent). Bijna de helft van de stud

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?