Marianne Claessen aan het woord

  • 3 min.
  • Mijn lichtend voorbeeld

In deze rubriek vertellen opleiders, verpleegkundigen of verzorgenden over hun ‘lichtend voorbeeld’, hun bron van inspiratie. Deze keer is Marianne Claessen, jeugdverpleegkundige GGD, aan het woord.

Je carrière tot nu toe.

Mijn carrière startte in 1975 met de inservice-opleiding. Ik heb goede herinneringen aan die tijd; intensieve opleiding, onregelmatig werken, op diverse afdelingen ervaring opdoen en ook veel plezier. Vanwege het werk van mijn man kwam ik in Suriname terecht. Daar kwam ik in aanraking met moeder- en kindzorg, het consultatiebureau voor baby’s. Een geweldige tijd; ook met de boot de rivier over om de kleine ‘buitenpoli’s’ te bezoeken en jeugdgezondheidszorg (JGZ) uit te voeren, inclusief het vaccineren van kinderen. In Nederland in de medische opvang van asielzoekers.
Daar raakte ik weer betrokken bij de JGZ. Heb ik de deeltijd MGZ-opleiding en de post-HBO JGZ afgerond. Tussentijds heb ik voor het Rode Kruis korte missies in noodhulp gedaan. Terug in Suriname werkte ik bij het BOG, de lokale GGD. Daar raakte ik betrokken bij de scholing

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?